Қаз
брондау ережелерінің шарттарымен келісемін

Зімбірден жасалған 6 түрлі шырын

Зімбір вирустық аурулардың алдын-алу үшін ең жақсы халықтық құралдардың бірі болып саналады, сонымен бірге вирустық аурулардан кейін иммунитетті қалпына келтіруге көмектеседі. Біз сіздермен 6 түрлі зімбір шырынының қалай жасалу жолымен бөлісеміз.

  1. Зімбірлі эль (квас). Суды қайнатыңыз, қайнаған суға қант салып ерітіңіз. Жалбызды сығып, витаминдерін жойып алмау үшін қайнатпаңыз. Суды 43 градусқа салқындатыңыз. Ыстық сумен шыны ыдыста бұрын еріген ашытқыны қосыңыз. Зімбірдің қабығын мүмкіндігінше жұқа етіп тазалаңыз. Қабығының астында көптеген дәрумендер бар. Тамырды үгітіп, сусынға қосыңыз.Лимонның жартысын кесіп, оны да қысыңыз. Ыдыстың қақпағын жауып, 2-3 сағат бойы ашу үшін қоспаны қалдырыңыз. Содан кейін шыны банкке құйып, резеңке қақпақпен жабыңыз. Екі күнге қалдырыңыз. Сусын дайын болғанда пластик немесе шыны бөтелкелерге ​​құйып, тоңазытқышта 24 сағат ұстаңыз. Содан кейін ішуге болады.
  2. Үнді масалашайы. Кәстрөлге 3 стакан суық су құйып орташа отқа қойыңыз. Аршылған зімбірді ұсақтап кесіп, кәстөлге салып, су құйыңыз. Пышақ жүзінің жалпақ жағымен кардамон қабығын езіп, дәндерімен бірге кастрюльге салыңыз. Сұйықтық 1 минут қайнағаннан кейін шай қосыңыз. 30 секундтан кейін сүт қосып, қайнатыңыз. Қант қосып, тағы да 30 секунд пісіріңіз.
  3. Даршын қосылған бал қатқан сусын. Зімбірдің тамыры тазаланады. 1 литр суды қайнатыңыз, оған даршын, зімбір мен қалампырды салыңыз. Қант пен бал қосыңыз. Көпірігін ала отырып, 7-10 минут бойы қайнатыңыз және төменгі температурада пісіріңіз. Содан кейін оттан түсіріңіз. 30 минут суытыңыз. Содан кейін сүзіп, қажетті температураға дейін жылытыңыз. Ыстықтай қабылдаңыз.
  4. Лимон қосылған зімбірлі тодди. Зімбірдің тамырын жуып, тазалап және ұзыншалап жұқалап кесіңіз. Лимонды жартылай кесіңіз. Бір жартысынан кружка жасаңыз, екінші жартысының шырынын сығыңыз. Шәугімге зімбір кеспелерін салыңыз, лимон шырынын құйыңыз, ыстық сумен араластырыңыз және оны 20 минут қайнатыңыз. Бал қосыңыз, дөңгелетіп кесілген лимон бөліктерін салыңыз, ақырын араластырыңыз да шыныаяқтарға құйыңыз.
  5. Зімбір шайы. Лимонды жуып, ыстық су қосыңыз және жұқалап дөңгелектеп кесіңіз. Зімбірдің қабығын тазалап, жіңішкелеп кесіңіз. Лимон мен зімбірді шәугімге салыңыз. Ыстық қайнаған су құйыңыз да қақпағын жауып, 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін бал қосып, араластырыңыз. Жылы орамалмен немесе шәлімен жабыңыз және 15 минутқа қалдырыңыз. Шыныаяқтарға құйыңыз.
  6. Итбүлдірген сусыны. Зімбірді тазалап, ірі бөліктерге кесіңіз. Итбүлдіргенді жуыңыз да ыдысқа салып езіңіз. Сүзгіш арқылы сүзіп, шырынын бөлек ыдысқа құйыңыз. Итбүлдіргеннің қалған жомына 2 литр қайнаған су құйып, оған зімбір қосыңыз да 5 минут қайнатыңыз. Содан кейін сусынды сүзіңіз. Алдын ала қалдырған итбүлдірген шырыны мен бал қосып, жақсылап араластырыңыз. Салқындай немесе ыстықтай қабылдаңыз.

«Оқжетпес» ЕСК-мен бірге дұрыс тамақтаныңыз және әрқашан деніңіз сау болсын!

Брондау Онлайн төлем Оператор