Қаз
брондау ережелерінің шарттарымен келісемін

Тамақтану режимі

Сапалы құрамнан басқа дұрыс тамақтану режимін сақтау өте маңызды. Негізінен ол аштық сезімімен реттеледі, бірақ кейбір жағдайларда адам артық тамақ ішуге жол береді. Бұл қазіргі адамзаттың нағыз өзекті мәселесі болып тұр. Сондықтан, қазір тиімді тамақтанудың маңызы адамдарды тәбетті басшылыққа алып қана қоймай, кейбір ережелерді ұстануға үйретеді:

  • тәулік уақыты бойынша тамақтану тұрақтылығын сақтау керек. Бұл жағдайда дене шартты рефлексті шығарады және белгілі бір уақытқа сілекей және асқазан шырыны бөлінеді, бұл тағамның жақсы қорытылуын қамтамасыз етеді;
  • тамақтану бөлшекті болуы тиіс. Ғалымдар екі реттік тамақтану денсаулыққа қауіпті екенін дәлелдеді. Күніне 3-4 рет, бірақ кішкентай бөліктермен тамақтану дұрыс. Кейде оның жалпы санын көбейтпей, бірнеше тамақ қосу орынды;
  • таңғы ас та, түскі ас та, кешкі ас та қоректік заттардың құрамы бойынша теңдестірілген болуы тиіс. Әрбір тамақ ішкенде ағза ақуыздар, майлар, көмірсулар, минералды заттар мен дәрумендерді олардың ұтымды қатынасында алу үшін осындай өнімдерді таңдау керек;
  • таңғы ас, түскі ас және кешкі ас уақытын дұрыс таңдау, сондай-ақ тамақ көлемін бөлу өте маңызды. Негізгі тамақтардың арасында 4-6 сағат өтуі керек, ал кешкі астан ұйқыға дейін 2-3 сағат қалуы керек. Тамақтанудың негізгі көлемі түскі асқа, екінші орында – таңғы ас, кешкі асқа аз болуы керек

Біздің кеңестеріміз дұрыс тамақтануға көмектеседі деп үміттенеміз!

Брондау Онлайн төлем Оператор