Барлық майлар денсаулыққа зиянды емес. Бүгін сұлулық пен денсаулыққа әсер ететін омега-3 маңызды микроэлементі туралы әңгімелесетін боламыз.
Омега-3 биологиялық рөлі:
Ең алдымен, бұл теңіз балығы.
Ең көп Омега – 3 құрамында майлы және жартылай майлы балықтар (скумбрия, сардина, лосось, тунец және т.б.) бар. Ең көп пайда жас балықтан, бірақ май қышқылдары мен балық консервациясында май бар.
Омега-3 өсімдіктерінен зығыр тұқымы мен кунжут мақтана алады. Сондықтан зығыр және күнжіт майын көкөніс салаттарына құю ұсынылады.
Омега – 3 ағзаға азық-түлікпен түсуі керек, өйткені организм бұл элементті өз бетінше синтездемейді. Сондықтан сау және әдемі теріге ие болу үшін тамақтану рационына оларды қосымша қосу дұрыс шешім !