Қаз
брондау ережелерінің шарттарымен келісемін

«Оқжетпес» емдеу-сауықтыру кешенінен қызықты ақпараттар! Тағамдық талшықтың біздің денемізге қандай пайдасы бар?

Витаминдер, ақуыздар немесе көмірсулардың пайдалы қасиеттері туралы біздер толық хабардармыз.Бірақ талшықтар туралы не білеміз? Мүмкін, тағам талшықтарының ас қорытуға оң әсер ететін ғана білеміз. Бірақ,  шындығында құрамында талшықтары бар тағам өнімдерінің ағза үшін маңызды екенін біле бермейміз.

Тағамдық талшықтардың оң әсері:

  • Талшыққа бай тағамдар тез тойымдылық сезімін тудырады. Сонымен қатар, асқазан-ішек жолдарында қантпен байланыса отырып ағзадағы калория мөлшерін азайтады. Күніне 30 грамм тағам талшықтарын қабылдау күрделі диета ретінде салмақ жоғалтуға көмектеседі. ¨
  • Ас мәзіріне 30-50 грамм тағамдық талшықты енгізе отырып, сіз қазіргі заманғы ауыр аурулардың бірі – қант диабетінің алдын-алуды қамтамасыз етесіз.¨
  • Тағамдық талшықтар артық холестеринді сіңіру қасиетіне байланысты қан тамырларының бітелуі және тромб түзілуінен, ал жүректі  қайғыдан қорғайды.¨
  • Талшықтардың жоғары көлеміне ие тағам өнімдері қатерлі ісікке қарсы күресте ең жақсы көмекші болып табылады. Бұл көкөністер мен жемістердің ағзаны антиоксиданттар мен түрлі фитохимиялық заттардан тазарту қасиеттеріне байланысты.¨
  • Жоғарыда көрсетілген заттардан басқа, талшық зиянды майлы қосылыстар мен артық эстроген сияқты басқа ықтимал зиянды токсиндерді өзіне сіңіреді.¨
  • Тамақтану құрамында талшықтардың жеткілікті болуы өмір сүру ұзақтығын шамамен 15-17 пайызға ұлғайтады. Бұл пайдаланатын тағам өнімінің құрамына назар аударуға тырыспайтын адамдарға кеңес.¨
  • Кальцийдің ағзадағы сүйекке сіңуі үшін «өткізгіштер» қажет. Берік сүйектер мен тістерге қажетті заттардың биожетімділігін арнайы «пребиотиктер» қамтамасыз етеді. Олар көп мөлшерде соя, сұлы, бидай, спаржа сияқты құрамында талшықтардың деңгейі жоғары өнімдерде кездеседі, олар сонымен қатар бізді ағзадағы кальцийдің азаюынан сақтайды.¨
  • Жоғарыда айтылған инсулиннің мөлшері тәтті тағамдарды көп қабылдаудан өседі. Қанттың белгілі бір мөлшерін (тәтті тоқаштар, кәмпиттер, тәтті кофе) қабылдағаннан кезде ұйқы безінде «инсулин» күрт жоғарылайды. Бұл «гормон шығаратын зауыттың» тозуына әкеледі. Алайда, талшық қанттың қанға кетуін тежейді, инсулин өндірілуін «тежейді» ішкі органдардың жағдайын қалыпқа келтіреді.

Дұрыс тамақтаныңыз және салауатты өмір сүріңіз!

Брондау Онлайн төлем Оператор